Over Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. We zetten ons in voor een beter én langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Sinds 2016 is Pink Ribbon een merk van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon blijft zich enkel richten op borstkankeronderzoek.

Hoe Pink Ribbon zich inzet voor borstkankeronderzoek

  • Door mensen, fondsen en talenten te organiseren en mobiliseren zetten wij ons samen in op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met onze achterban, onderzoekers, actievoerders, vrijwilligers en donateurs zetten wij de volgende stap richting ons gezamenlijk doel.

  • Door zorgvuldig de beste onderzoekers en onderzoeken te selecteren werken wij aan een zo groot mogelijke impact. Middels een streng selectieproces zetten wij in op baanbrekend onderzoek.

  • Door nauw samen te werken met onderzoekers en het proces in de gaten te houden, houden we de onderzoekers en het proces scherp. Zo zorgen we ervoor dat de fondsen goed worden besteed.

  • Door awareness te vergroten en onze kennis te delen informeren wij onze achterban en patiënten over de behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Het begint allemaal bij jou. Bij mensen die geld ophalen voor onderzoek, om levens te redden en om meer onderzoek mogelijk te maken.

Wist je dat: Maar liefst 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Elk jaar overlijden er in Nederland nog steeds meer dan 3.000 mensen (99,2% daarvan is vrouw) aan de gevolgen van borstkanker. Dat zijn er elke dag ongeveer 9.