The Iron Viking 42KM Obstacle Run - 07.04.2018

Maurice van der Linden

Volgens de cijfers in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Dit is een hoog aantal aangezien we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. 

Ik zelf ben tweemaal in mijn directe omgeving met deze vreselijke ziekte in aanraking gekomen. Eerst mijn oma en later mijn moeder waarbij tot tweemaal toe de ziekte werd geconstateerd. Gelukkig is het in beiden gevallen goed afgelopen, maar de langetermijneffecten zijn nog zeker zichtbaar.

Na vorig jaar viermaal meegedaan te hebben aan de Stong Viking Run heb ik besloten mee te gaan doen aan één van de zwaarste marathons, The Iron Viking, 42 km met meer dan 100 obstakels. 

Deze run leek mij de ideale kans om hem niet alleen voor mijzelf te lopen, maar om het te gaan lopen voor een doel dat belangrijk is voor mij. Met mijn prestatie wil ik geld inzamelen zodat Pink Ribbon projecten en onderzoeken kan financieren op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. 

Help jij ook mee voor het terugbrengen en onder controle krijgen van borstkanker?

Laatste donaties

€ 10 05-04-2018 14:26 uur
€ 10 04-04-2018 17:33 uur
Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. We zetten ons in voor een beter én langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Sinds 2016 is Pink Ribbon een merk van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon blijft zich enkel richten op borstkankeronderzoek.